Hoe herken je een goeie architect? Een eenvoudige checklist.

18-11-2021

Dat een architect niet alleen moet tekenen, dat wist je wel. Maar welke eigenschappen maken een architect compleet in zijn job? We zetten het even voor je op een rijtje. Zo kun je bewuster kiezen met wie je P.lannen maakt.


Doorzetting

Er zijn weinig beroepen waarbij doorzetting niet belangrijk is. Toch heeft het éne beroep al meer ruimte om fouten te maken dan het andere. Uiteindelijk primeert de veiligheid van wie in het gebouw woont, werkt of leeft. Focus en concentratie zijn een vereiste wanneer je lange dagen maakt.
 

Oplossingsgericht denken

Wensen van mensen vertalen in haalbare plannen. Problemen die onverwacht opduiken in ontwerp, contact met andere partijen … Hands-on en oplossingsgericht denken en doen. Je werkt voor een bouwheer en wil die ook zo goed als mogelijk ontzorgen.

Onze aanpak ontdekken? 

overleg boven plan, 2 personen met potlood
 

Sociale vaardigheden

Architect ben je niet alleen achter je tekentafel of aan je computer. Heel wat sociale contacten maken onlosmakelijk deel uit van je werk. Bouwheer, aannemer, overheidsinstellingen … Je ideeën vlot verwoorden, de nodige vurigheid in je verhaal krijgen, overredingskracht. Goed communiceren geeft je een grotere professionaliteit.


Creatief denken

Hoe creatief moet je wel niet zijn om elke keer opnieuw te balanceren tussen de strakke regels omtrent veiligheid en tegelijk outside the box te denken. Enerzijds de afgelijnde spelregels en anderzijds je creatieve geest als ontwerper. Creativiteit in het bedenken, schetsen, pure zakelijkheid in de cijfers.


Wiskundig inzicht

De beste tekenaar maakt geen kans als architect als hij, zij ook niet de goeie wiskundige background heeft. Die vorming heb je nodig wanneer je draagkracht, de compatibiliteit van bepaalde materialen moet gaan berekenen. 

Je project de grootste kans op succes gunnen? Dan weet je nu al beter waaraan een goeie architect voldoet. Maak eens een afspraak met P.lan Architectenbureau. Leer ons kennen. Vertel ons je plannen en voel de klik om samen een sterk project af te leveren.

Ons je P.lan vertellen?

 

ctaimg

Een gesprek over jouw plan?

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek in ons kantoor in Brugge.  Tijdens een eerste kennismaking kun je ons vertellen wat je voor ogen hebt. Bij ons ontstaat steeds het mooiste PLAN.