Nieuws en Blogs

Nieuws en Blogs

close-up van twee personen die zich buigen over het plan van een woning

Hoe herken je een goeie architect? Een eenvoudige checklist.

Dat een architect niet alleen moet tekenen, dat wist je wel. Maar welke eigenschappen maken een architect compleet in zijn job? We zetten het even voor je op een rijtje. Zo kun je bewuster kiezen met wie je P.lannen maakt.

Interieur van een kamer die gerenoveerd wordt, met een trapladder en emmers verf op de voorgrond

In de winter renoveren. Strak plan of beter uitstellen?

Ben je gek? In de winter? Iedereen ligt toch het liefst onder een fleece dekentje comfortabel te genieten? Oké, maar de wintermaanden lenen er zich uitstekend toe om de handen uit de mouwen te steken en je woning onder handen te nemen. Want geef toe, bestaat er een “perfect” moment om te verbouwen?

Afbeelding van groene legoblokjes met een call to action voor vacature Plan-architectenbureau

vacature architect

We zoeken een gedreven, menselijke en goede architect om ons team te versterken.

Afbeelding van de contouren van een huis met binnen een voorstelling van de energienormen

Energienormen om rekening mee te houden

Energiezuinig wonen is tegenwoordig de norm. Het blijft niet meer bij een suggestie, het is ondertussen een verplichting geworden. Zo zijn er heel wat eisen waarmee je rekening moet houden bij het bouwen of verbouwen van je huis. Wat moet je nu precies weten? We sommen de belangrijkste zaken even op.

drie kleine houten huizen op een tafel, naast een zakje met een euro-teken op gedrukt, vastgehouden door een persoon in kostuum

Hogere premies voor renovatie vanaf 1 juli

Vlaams Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) kondigt aan dat op 1 jul de premies voor renovatie en isolatie verhogen. Dit voor de mensen met middel of lage inkomens. Daarnaast wordt er ook extra geïnvesteerd in hernieuwbare energie. Deze maatregelen werden ook voorgesteld door het kabinet.

Close-up van vier mensen die zich buigen over een plattegrond van een woning, in overleg

Bouwen met een architect of met een bouwfirma?

Wij Belgen zijn geboren met een baksteen in de maag. Het is en blijft een cliché, maar in elk cliché zit een grond van waarheid. We willen allemaal ons eigen stekje, het liefst ontworpen en ingericht naar onze persoonlijke smaak. Velen onder ons kiezen er dan ook voor om zelf een huis te bouwen. Om jouw unieke woondroom te realiseren zijn er een tweetal manieren waarop je te werk kan gaan. Je kan aankloppen bij een architect voor een woning op maat of je kiest voor de sleutel-op-de-deurformule. In dit artikel schetsen we kort een aantal voor- en nadelen van beide formules.

Afbeelding van een klein houten huisje dat naast een vergrootglas op een plattegrond van een woning staat

Wat betekent een stijgende rentevoet voor jouw woonplannen?

De rente stijgt zienderogen. Dat was jarenlang niet het geval. Een onfortuinlijke zaak, want dat scheelde een slok op de borrel voor de woonleningen. In dit artikel schetsen we wat er precies aan de hand is, wat dat betekent voor jouw woonplannen en hoe je hier best mee omgaat.

Twee personen met een VR-bril op die een 3D-plan van een woning bekijken

De voordelen van virtual reality

Virtual reality is de perfecte manier om toekomstige huiseigenaars een realistische inkijk te geven in de woning van hun dromen. Een handige tool voor architecten én hun klanten.

Bovenaanzicht, close-up van twee personen die de hand schudden boven een een plan met daarop een helm, schroevendraaiers, een laptop en een meter

Jouw woning, jouw stijl

Bouwen, dat is keuzes maken. Eén van de belangrijkste zaken die moet worden vastgelegd, is de stijl waarin je wil bouwen. In deze blog lees je meer over de verschillende bouwstijlen waaruit je kan kiezen.

close-up van persoon die op een laptop werkt, kijkend naar pictogrammen

Renovatieverplichting voor residentiële gebouwen

Woningen en appartementen die vanaf 1 januari 2023 zijn aangekocht en een energielabel E of F hebben, moeten binnen de 5 jaar na aankoop verplicht gerenoveerd worden. Meer informatie over de vernieuwde renovatieverplichting ontdek je hier.

Close-up van een persoon die een gloeilamp vasthoudt met daarin een groen blad en pictogrammen errond.

Duurzaam bouwen en de voordelen van energiezuinig wonen

In deze overzichtelijke blog ontdek je hoe je op een duurzame manier kan bouwen en wat de voordelen zijn van wonen in een energiezuinige woning.

Tijd voor een gesprek.