Nieuws en Blogs

Nieuws en Blogs

Hoe herken je een goeie architect? Een eenvoudige checklist.

Dat een architect niet alleen moet tekenen, dat wist je wel. Maar welke eigenschappen maken een architect compleet in zijn job? We zetten het even voor je op een rijtje. Zo kun je bewuster kiezen met wie je P.lannen maakt.

In de winter renoveren. Strak plan of beter uitstellen?

Ben je gek? In de winter? Iedereen ligt toch het liefst onder een fleece dekentje comfortabel te genieten? Oké, maar de wintermaanden lenen er zich uitstekend toe om de handen uit de mouwen te steken en je woning onder handen te nemen. Want geef toe, bestaat er een “perfect” moment om te verbouwen?

vacature architect

We zoeken een gedreven, menselijke en goede architect om ons team te versterken.

Energienormen om rekening mee te houden

Energiezuinig wonen is tegenwoordig de norm. Het blijft niet meer bij een suggestie, het is ondertussen een verplichting geworden. Zo zijn er heel wat eisen waarmee je rekening moet houden bij het bouwen of verbouwen van je huis. Wat moet je nu precies weten? We sommen de belangrijkste zaken even op.

Hogere premies voor renovatie vanaf 1 juli

Vlaams Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) kondigt aan dat op 1 jul de premies voor renovatie en isolatie verhogen. Dit voor de mensen met middel of lage inkomens. Daarnaast wordt er ook extra geïnvesteerd in hernieuwbare energie. Deze maatregelen werden ook voorgesteld door het kabinet.

Bouwen met een architect of met een bouwfirma?

Wij Belgen zijn geboren met een baksteen in de maag. Het is en blijft een cliché, maar in elk cliché zit een grond van waarheid. We willen allemaal ons eigen stekje, het liefst ontworpen en ingericht naar onze persoonlijke smaak. Velen onder ons kiezen er dan ook voor om zelf een huis te bouwen. Om jouw unieke woondroom te realiseren zijn er een tweetal manieren waarop je te werk kan gaan. Je kan aankloppen bij een architect voor een woning op maat of je kiest voor de sleutel-op-de-deurformule. In dit artikel schetsen we kort een aantal voor- en nadelen van beide formules.

Wat betekent een stijgende rentevoet voor jouw woonplannen?

De rente stijgt zienderogen. Dat was jarenlang niet het geval. Een onfortuinlijke zaak, want dat scheelde een slok op de borrel voor de woonleningen. In dit artikel schetsen we wat er precies aan de hand is, wat dat betekent voor jouw woonplannen en hoe je hier best mee omgaat.

Verbouwingen, vergunningen en verplichtingen

Als je in België bouwt, ben je verplicht om een bouwvergunning aan te vragen. Dat wisten we al. Maar wat zegt de wet over renoveren of bijbouwen?

De voordelen van virtual reality

Virtual reality is de perfecte manier om toekomstige huiseigenaars een realistische inkijk te geven in de woning van hun dromen. Een handige tool voor architecten én hun klanten.

Jouw woning, jouw stijl

Bouwen, dat is keuzes maken. Eén van de belangrijkste zaken die moet worden vastgelegd, is de stijl waarin je wil bouwen. In deze blog lees je meer over de verschillende bouwstijlen waaruit je kan kiezen.

Tijd voor een gesprek.