De voordelen van virtual reality

22-06-2022

3D-printing 


Het zag er een tijd lang naar uit dat 3D-printing de toekomst zou worden, maar toch is het nooit echt doorgebroken in de architectuurwereld. Dat komt enerzijds door de kostprijs en anderzijds door het praktische aspect. Een aanpassing maken op een 3D-maquette is niet eenvoudig en de ontwerpen mankeren te veel detail. 
 
Toch is het essentieel dat de klant een duidelijk beeld krijgt van een ontwerp. 
 

3D-technologie

 
Tegenwoordig is de 3D-techologie zodanig geëvolueerd dat klanten al een heuse virtuele ervaring kunnen beleven tijdens de ontwerpfase. Die technologie is niet alleen een stuk goedkoper dan 3D-printing, het is ook een pak praktischer. Met een paar muisklikken kan de architect ingrijpende veranderingen aanbrengen in het ontwerp. 


Virtual reality 

 
Virtual reality is de perfecte manier om toekomstige huiseigenaars een realistische inkijk te geven in de woning van hun dromen. Bovendien geeft het de architect de mogelijkheid om de klanten te overtuigen van de visie, door hen letterlijk mee te nemen doorheen het volledige design van de woning. Toekomstige eigenaars kunnen virtueel doorheen het huis wandelen en zijn in staat om de grootte en de indeling van een ruimte in te schatten. Ze krijgen ook zicht op de gebruikte materialen en kunnen zelfs al beginnen dromen van de inrichting
 
Naast de plannen in 2D en de verschillende digitale afbeeldingen, wordt de klanten ook een BIMx-bestand aangeboden. Hiermee kunnen ze via een app in 3D door de woning wandelen op de smartphone, de tablet of de computer.

Maar het kan dus nog straffer. Zet je een virtual reality-bril op, dan sta je plotseling middenin je woning. Met een 360 graden zicht rondom je heen, kan je jouw droomhuis al ervaren nog voor het er staat. 
 
Dit en nog zo veel meer heeft P.Lan te bieden. Klik hier voor meer informatie. 

ctaimg

Een gesprek over jouw plan?

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek in ons kantoor in Brugge.  Tijdens een eerste kennismaking kun je ons vertellen wat je voor ogen hebt. Bij ons ontstaat steeds het mooiste PLAN.