In de winter renoveren. Strak plan of beter uitstellen?

Ben je gek? In de winter? Iedereen ligt toch het liefst onder een fleece dekentje comfortabel te genieten? Oké, maar de wintermaanden lenen er zich uitstekend toe om de handen uit de mouwen te steken en je woning onder handen te nemen. Want geef toe, bestaat er een “perfect” moment om te verbouwen? 


Renovaties in de winter 

Heropfrissingswerken zoals schilderen en behangen zijn perfect mogelijk. Verbouwen kun je het echter niet noemen. Je keuken, badkamer of woonkamer renoveren kan zeker. Werken aan de elektriciteit en andere leidingen kunnen ook. Een nieuwe vloer, een zolderrenovatie … We kunnen werk genoeg bedenken waar het seizoen geen vinger in de pap heeft.

materiaal ligt klaar in kamer om te decoreren/renoveren


Deze werken stel je beter uit 

We hoeven je vast niet te vertellen waarom je dakwerken en werken aan buitenmuren beter niet doet. De kans op regenweer is groter en insijpeling en andere vochtproblemen haal je beter niet in huis. Een gevelrenovatie, zeker wanneer die geschilderd wordt of in crepi gezet, brengt risico’s met zich mee. Koude temperaturen, luchtvochtigheid, ze hebben een invloed op de goede uitvoering.

Een doorwinterde architect heeft de kennis en ervaring om met je mee te denken en te zorgen voor een goed verloop van de werken. Een gesprek over je project met zo’n architect?
Contacteer ons
 

Heeft renoveren in de winter voordelen? 

Het antwoord is volmondig JA. De meeste aannemers, coördinatoren voor bouwen en verbouwen hebben ’s zomers een overvolle agenda. Tenzij je lang op voorhand je werken plant, krijg je ze moeilijk te pakken. 
De offerteprijzen in de wintermaanden liggen misschien ook lager dan ’s zomers. Een mindere vraag, een groter aanbod … Het proberen meer dan waard. 

Als je het ons vraagt, is er geen “slechte” periode om te verbouwen. Een architect onder de arm nemen bezorgt je rust op verschillende vlakken en is dus zeker een goed plan. Een doordachte verbouwing, planmatig uitgewerkt volgens het verloop in de juiste fasen, een gedegen opvolging en bewaking van het vooropgestelde budget. Redenen genoeg om een architect in je plannen te betrekken. 

Praat met P.lan. Zo wordt je huis nog meer een thuis.
Laten we praten

 Tijd voor een gesprek.