Hogere premies voor renovatie vanaf 1 juli

Vlaams Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) kondigt aan dat op 1 jul de premies voor renovatie en isolatie verhogen. Dit voor de mensen met middel of lage inkomens. Daarnaast wordt er ook extra geïnvesteerd in hernieuwbare energie. Deze maatregelen werden ook voorgesteld door het kabinet.
 
Je kan de premies pas aanvragen vanaf oktober, maar je houdt je facturen die je daarvoor binnenkrijgt nog even bij. De premies zullen namelijk ook mogelijk zijn voor de voorgaande facturen. Vraag dus nog niet meteen je premies aan, want anders valt het niet onder de verhoogde voorwaarden.
 
Voor de renovatiekosten worden de premies voor de middenklasse verhoogt tot 35 procent in plaats van 25 procent, maximum tot 17 500 euro. Bij de lage inkomens valt er tot 50 procent terug te krijgen met een maximum van 25 000 euro.
 
Zuhal Demir wijst er wel op dat dit gaat over isoleren. “Dakisolatie, zoldervloerisolatie, nieuwe ramen, dubbel glas, buitenmuurisolatie – zodat je minder energie moet gaan verbruiken”. Je vindt een simulator op de website van Mijn Verbouwpremie. Deze gelden vanaf 1 juli.
 
Geen gas meer? Liever een warmtepomp? Ook hiervoor zal een hogere premie verkrijgbaar zijn. Voor een hybride warmtepomp verhoogt de premie van 1500 naar 2000 euro. Zij die een gewone warmtepomp willen installeren kunnen rekenen op een premie van 3000 euro in plaats van 2250 euro.
 
De Vlaamse regering voorziet ook een lening tot 50 000 euro voor zij die niet over voldoende middelen beschikken om hun renovatie te financieren.
 
Ook zonnepanelen en windenergie staan op Demir’s radar.
De doelstelling voor zonne-energie stijgt van 300 naar 450 megawatt per jaar. Dat wil zeggen dat met 75 000 daken van woningen van zonnepanelen worden voorzien. Bij windenergie, en meer specifiek windmolens op het land, verschuift de doelstelling van 100 naar 150 megawatt per jaar.
 
Bouwen of verbouwen? Met of zonder premies? P.Lan staat voor je klaar. We maken van jouw huis een thuis. En dat doen we vooral in samenwerking met jou. Klaar om samen te werken aan jouw droomhuis? Neem contact met ons op en maak een afspraak. 

Tijd voor een gesprek.