Realisaties

Realisaties

Renovatie De Kaasfee

Nabij de kerk in Oostkamp renoveerden we dit pand tot handelszaak met woning er bovenop. Binnenin stripten we het gebouw helemaal. Beneden kwam de winkelruimte met een open keuken en grote ontbijttafel met uitzicht op de mooie binnentuin. Boven kregen de leefruimtes en 4 slaapkamers hun plaats, elk met eigen sanitair. Subtiele, gedetailleerde veranderingen deden en doen geen afbreuk aan het bestaande volume.

Nieuwbouw Saverys O. met 3D-presentatie

Van deze 2 sympathieke zussen kregen we de opdracht hun woningen te ontwerpen op 2 naast elkaar liggende loten in Waardamme. In één van de woningen voorzien we een atelier, waarin de 2 zussen samen hun creativiteit ten volle kunnen benutten om mooie kunstwerken te maken. In de beide ontwerpen lopen 2 balkvormige volumes (weliswaar onder verschillende hoeken) doordacht in elkaar over, zodat de ontwerpen zowel organisatorisch, vormelijk als esthetisch een architecturaal geheel vormen.
 
In bijhorend filmpje krijg je al een impressie van de binnen- en buitenzijde.

Renovatie De Graeve

Voor Meubelen De Graeve gaven we deze, en de tegenoverliggende gevel, een opfrisbeurt en een moderne uitstraling. De structuur van het gebouw bleef ongewijzigd. In dit ontwerp gaven onze 3D-visualisaties de bouwheer een perfect beeld van dit eindresultaat.

Nieuwbouw Couvreur

Deze bouwheer ging voor een dubbel: de verbouwing van het ouderlijk huis en deze nieuwbouwwoning in de aanpalende tuin. Hier opteerden we om de kemtoon te leggen op de relatie tussen de leefruimte en keuken en de zuidgeörienteerde tuin. De verzonken ramen op het gelijkvloers en de etage functioneren ook als zonnewering. Het dakvolume, afgewerkt met een zink staande naad, is een subtiel eerbetoon aan de pater familias.

Verbouwing Delaere met 3D-presentatie

Een jong koppel vroeg ons hun net aangekochte woning met mooie tuin te verbouwen tot een ruime hedendaagse woning waarin de vrouw des huize haar logopedistenpraktijk kan vestigen.
De keuze om te verbouwen in houtskeletbouw werd heel bewust gedaan omwille van het zeer positief energetische verhaal, de mogelijkheid om heel wat werken zelf uit te voeren en de vlotte manier van werken.
 

Nieuwbouw Gussé

Voor het ontwerp van zijn privéwoning in Wondelgem, vroeg deze bouwheer rekening te houden met zijn voorliefde voor moderne architectuur. We kozen voor gepleisterde betonbouw. Hout, glas en crepi zorgen voor een lijnenspel dat een esthetische en functionele eenheid vormt. De grote aandacht voor de details zorgt ook voor een grote, energetische meerwaarde.

Verbouwing Devos met 3D-presentatie

De oude woning van de grootouders wordt omgevormd tot een hedendaags pareltje. Het volume van het hoofdgebouw is volledig met isolatie ingepakt en voorzien van steenstrips. De badkamer verhuist naar de eerste verdieping, waardoor we de nieuwe achterbouw volledig kunnen opentrekken naar de mooie diepe tuin. Dit alles met een energiezuinig label.

 

Nieuwbouw Boutte

Na een succesvolle samenwerking voor zijn horecazaak, gingen we op verzoek weer in zee met deze bouwheer. Deze drukbezette ondernemer opteerde voor onze all-inbegeleiding. 13 maanden na de eerste spadesteek, trok hij tevreden zin zijn nieuwe woning in.

Renovatie Decoster

Deze voormalige handelszaak kreeg een nieuwe functie als dokterspraktijk. De oude gevel zonder architecturale waarde veranderden we zodanig dat het pand een hedendaagse look kreeg. 

Renovatie Anthone

Bij deze woning in Assebroek moesten alle ruimtes contact hebben met de omliggende tuin en bos. De oude veranda werd een nieuw volume in glas en hout en gaat zo op in de groene omgeving. Op de gelijkvloerse verdieping zweven houten buitenwanden boven de ramen. De zijgevel trokken we open. Nu gaan de ruimtes tussen oud en nieuw geruisloos in elkaar over. Op de eerste etage kwam een badkamer in het nieuwe volume. De houten structuur voor de ramen zorgt voor privacy en optimaliseert tegelijk het contact met het groen rondom.

Verbouwing Desouter met 3D-presentatie

Na een grondige voorstudie werd beslist het hoofdgebouw te behouden, dit volledig te strippen en de achterbouw te vervangen door een nieuw volume dat volledig opgaat in het bestaande volume.
De sfeer van de bestaande woning is terug te vinden in de nieuwe uitbreiding. Ook het optimaliseren van de relatie met de tuin was primordiaal. Het wordt een karaktervol pareltje!
 

Renovatie Decoster

Dit karaktervolle burgerhuis met vier etages uit begin 1900, namen we onder handen. De voorgevel kreeg een noodzakelijk eerherstel. Binnenin verdwenen de niet-structurele muren om de ruimtes in elkaar te laten overlopen. Aan de achtergevel kwam een nieuwe en hedendaagse structuur, die de soberheid van de oorspronkelijke volledig doorbreekt.

Nieuwbouw Saverys J. met 3D-presentatie

Van deze 2 sympathieke zussen kregen we de opdracht hun woningen te ontwerpen op 2 naast elkaar liggende loten in Waardamme. In deze woning voorzien we een atelier, waarin de 2 zussen samen hun creativiteit ten volle kunnen benutten om mooie kunstwerken te maken. In beide ontwerpen lopen 2 balkvormige volumes (weliswaar onder verschillende hoeken) doordacht in elkaar over, zodat de ontwerpen zowel organisatorisch, vormelijk als esthetisch een architecturaal geheel vormen.
 
In bijhorend filmpje krijg je een eerste impressie van de binnen- en buitenzijde.

Nieuwbouw Sanctorum met 3D-presentatie

In Loppem bouwden we deze privéwoning voor twee sympathieke dames. Prioritair was een leefkeuken met eiland, waar alle gasten aan tafel kunnen aanschuiven. De ruimte voor een aparte eettafel veranderde in een ruime, gezellige zitruimte. We koppelden de nodige privacy en de perfecte balans tussen leefkeuken en zitruimte aan de mooie tuin. Een perfecte thuis om tot rust te komen na een zware werkdag.

Nieuwbouw Deprez

Twee belangrijke kernwoorden kregen we voor deze opdracht: gezellig en thuiskomen. Een landelijke woning die meer dan aan deze voorwaarden voldoet.

Nieuwbouw Altex

Voor deze bouwheer planden we een bedrijfsuitbreiding én een privéwoning.
Het werd en plek met een duidelijke scheiding tussen werk en privé, met een uitzicht over de velden, ideaal om tot rust te komen. Zowel de bedrijfsuitbreiding als de woning hebben een industriële look en karakter. Daar zorgen de gietvloeren, open ruimtes, plafondhoge ramen en deuren voor.

Renovatie Couvreur

In deze renovatie bleef het hoofdgebouw onaangeroerd. De typische achterbouw met keuken, berging, atelier ... vervingen we door een mooi volume in glas en een plat dak met randen in zink als knipoog naar de loodgietersstiel van de bouwheer zijn vader. Er ging veel aandacht naar het contact tussen leefruimte en tuin. De ruimtes binnenin vloeien ook optimaal in elkaar over. Achteraan de tuin voorzagen we een carport die 's zomers functioneert als overdekt terras met tuinberging.

Renovatie Confinimmo

Heel wat voorwaarden bij dit pand in Knokke: optimale energie-aanpak, appartementen herschikken binnen de bestaande structuren, hinder voor onderliggende horecazaak beperken én extra woongelegenheid. We besloten het pand te strippen, de structuur te verstevigen en het in te pakken met isolatie en te bedekken met steenstrips. De appartementen ondergingen een metamorfose. Maximale lichtinval langs voor- en achterzijde. De extra woonruimte vond onderdak in het nieuwe dak. De horecazaak leverden we casco af voor de toekomstige uitbater.

Nieuwbouw Lanoye

Bouwen voor je eigen gezin was voor mij een zeer boeiende ervaring en leidde tot heel wat gesprekken met mijn vrouw om het functionele van alle gewenste ruimtes in een architecturaal geheel te gieten, waarbij de polyvalentie van de ruimtes een belangrijke rol speelde. De keuze om de kinderkamers, berging en carport op het niveau van de inkom te voorzien heeft enerzijds als voordeel dat deze kamers, bij het uitvliegen van de kinderen, diverse functies kunnen aannemen: een bureau, wellness, logeerkamer ... Anderzijds geeft dit als bijkomend pluspunt dat de eerste verdieping met de leefruimte/keuken niet gehinderd wordt door ruimtes voor het stallen van wagens en de inkom. Deze keuze leidt tot een ruime, open, lichtrijke ruimte met loftgevoel, waar het heel aangenaam wonen is.

Nieuwbouw Leupe

In landelijke stijl bouwden we in Oostkamp deze nieuwbouwwoning voor een jong gezin. De creatie van georganiseerde, maar tegelijk aangename ruimtes, binnen de gekozen stijl was een prettige uitdaging. De fijne details maken dit huis voor hen een heuse thuis.

Nieuwbouw Vandekerckhove met 3D-presentatie

Strakke nieuwbouwwoning te Brugge 

Nieuwbouw Vandecasteele

Deze hedendaagse woning kreeg zijn plek nabij een bosrijke zone. De bouwheer koos volop voor een maximaal contact met tuin en bos. Een dubbele garage in de woning minimaliseert zo het contact met de straatkant. In de uitbouw aan de zijkant kwam een hoekraam van glas op glas met daarachter de keuken. De verschillende ruimtes lopen doordacht en spontaan in elkaar over. Een open trap verbindt de leefruimte met de kantoorruimte op de etage. Met buitenterrassen boven en beneden en plafondhoge ramen is dit een lichtrijke, luchtige woning waar het heerlijk vertoeven is.

Je zin gezien?